Rob Moers uit Bocholtz (Kerkrade) is onze nieuwe dirigent!

Rob Moers (5 mei 1976 – Kerkrade) studeerde slagwerk, hafabra- en orkestdirectie aan het conservatorium van Maastricht. Zijn docenten waren Pieter Jansen, Werner Otten (Slagwerk), Jo Conjaerts, Alex Schillings en Pierre Kuijpers (hafabra directie), Jan Stulen en Edmond Saveniers (orkest directie).
Rob is dirigent van Muziekvereniging Eendracht – Melderslo, Koninklijke Harmonie Unie – Sevenum, jeugdfanfare Fanfare St.Cecilia – Bocholtz en Koninklijke Harmonie Concordia – Maaseik (B). Naast zijn dirigentschap geeft hij les aan zijn eigen muziekschool, de muziekschool van Eilendorf (D) en de muziekopleiding van Fanfare Monte Corona uit Kronenberg. Ook heeft hij een succesvol muziekproject ontwikkeld voor basisscholen en orkesten in het kader van werving van jeugd.

Dirigenten masterclasses staan regelmatig in zijn agenda. Zo volgde hij cursussen bij Jan Cober, Johan de Meij, Maurice Hamers, Hardy Mertens, Frans Violet (B) Philip Sparke (GB), en James Gourlay (GB). Daarbij dirigeerde hij vele beroemde orkesten, waaronder het Fanfare Korps Koninklijke Landmacht “Bereden Wapens”, De Koninklijke Harmonie van Thorn en het Royal Northern College of Music Wind Orchestra – Manchester (GB).
Ook heeft hij masterclasses georganiseerd waarbij o.a. Sergei Nakariakov (RU), Eric Vloeimans, Philip Sparke (GB) en Johan de Meij te gast waren. Tevens is hij oprichter van het Limburgs Fanfare Orkest en was hij jarenlang artistiek manager van dit orkest. Momenteel is hij artistiek adviseur van Brassband Limburg.
Enkele andere hoogtepunten uit zijn carrière zijn het lidmaatschap van het Nederlands Studenten Orkest als paukenist / slagwerker, en gastdirecties bij de Koninklijke Militaire Kapel en het Nederlands Promenade Orkest.

Welkom terug Pieter!

Na enkele jaren afwezigheid wegens muzikale beroepsverplichtingen verwelkomen wij Pieter Franssen terug bij onze vereniging als dirigent van de percussiegroep. Pieter was vanaf zijn muzikale start bij onze vereniging en studeerde aan Luca Muziek (Campus Lemmens in Leuven) en het Conservatorium School of Arts te Gent. Tevens studeerde hij jazz en lichte muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Hij is momenteel docent aan de Stedelijke Academie voor Kunsten te Maaseik (Slagwerk, Miniacademie & Groepsmusiceren). Ook is hij docent drums aan de Academie van Genk en de Kunstacademie Dilsen-Stokkem (filiaal As). In al zijn veelzijdigheid is Pieter ook nog componist, arrangeur en producer met een eigen opnamestudio (Eastside Recording Studios).

Onze dirigenten Leon Frantzen en Greetje Meuris nemen afscheid....

Leon, die onlangs zijn Bacheloropleiding "cum laude" afsloot, kreeg de kans om aan één van de meeste gerenommeerde conservatoria ter wereld, het "Northern College of Music" in Manchester (UK) zijn Master te kunnen behalen. We hebben er alle begrip voor dat hij deze unieke kans aangrijpt en kijken alvast terug op een mooie tijd bij Concordia als dirigent van onze harmonie.
Greetje, die het thuis een beetje drukker heeft gekregen door de gezinsuitbreiding, gaat ook haar carrière verder uitbouwen als lesgeefster bij de Stedelijke Academie voor Kunsten in Maaseik, waardoor haar leven opmerkelijk drukker gaat worden. Wij zijn er fier op dat wij aan de wieg stonden van haar loopbaan, die begon bij haar basisopleiding, gegeven door de dirigenten van onze drumband Bert Paradis en Pieter Franssen. Van harte bedankt Greetje voor de inspanningen die je geleverd hebt voor onze percussiegroep en drumband.
Wij wensen beide dirigenten veel succes in hun verdere muzikale levensloop.

Nieuwe fluitiste!

Sinds enkele maanden mogen wij Liesbet Verheyen verwelkomen in ons midden.
We hopen dat je veel muzikaal plezier gaat beleven bij Concordia!

Nieuwe secretaris!

Op de Algemene Statutaire Vergadering van vrijdag 4 september 2020 werd
Rudi Grispen uit Geistingen verwelkomd als nieuwe secretaris van onze muziekvereniging, dit in opvolging van Mathy De Busser, die deze functie 11 jaar waarnam.
Rudi is tevens muzikant bij Concordia en als het ware "door de wol geverfd" in de functie van secretaris, omdat hij dezelfde taak jarenlang waarnam bij het "Harmonieorkest Geistingen Ophoven" (HOGO).

Je kan Rudi contacteren via:
secretaris@harmonieconcordia.be

Jaarlijkse boekenbeurs

Het directe aanspreekpunt van onze boekenbeurs is
bibliothecaris Claudine Brouns.
boekenbeurs@harmonieconcordia.be of +32 (0)565 482