Nieuws van ons instaporkest

Na Tuur Gonnissen is ook zijn papa (Bert) toegetreden tot ons instaporkest. Hij speelt eveneens trompet en was vroeger al muzikant bij een ander korps. Reeds enkele weken volgen nog twee jongeren de repetities op woensdagavond: Jessica (trompet) en Ward Paumen (euphonium).
Wij wensen hun veel succes in ons korps.

Nieuwe muzikante

We verwelkomen Ann Bleukx (op fagot) in ons midden. Ann is al jarenlang bezig met muziek, o.a. als pianobegeleidster bij de Stedelijke Academie voor Kunsten in Maaseik en in de Academie te Maasmechelen.

Nieuwe penningmeester

Sinds 13 april heeft Jean-Pierre Boonen uit Neeroeteren de taak van penningmeester overgenomen van Mathieu Dirkx.  Hierbij bedanken wij Mathieu voor zijn jarenlange inzet en wensen Jean-Pierre veel succes in zijn nieuwe functie.

Nieuwe dirigent

Na de repetitie van vrijdag 24 maart 2017 werd Arthur Vanderhoeft uit Rummen maar woonachtig in Putte door onze muzikanten verkozen als de nieuwe dirigent, in opvolging van Frank Boonen.
Wij wensen Arthur veel succes bij Concordia!

Solistenwedstrijd VLAMO 2015 en 2016

Op 27 en 28 februari 2016 namen Siebe Duijsters (hoorn) en Tibo Duijsters (euphonium) deel aan de jaarlijkse Provinciale Solistenwedstrijd van VLAMO, respectievelijk in Derde afdeling en in de afdeling Uitmuntendheid.

Siebe behaalde 84% en Tibo 88,5%.  Tibo vertegenwoordigde Limburg op de finalewedstrijd voor solisten op 24 april 2016 te St. Niklaas.  Hij behaalde er 86,5%.
Vorig jaar op 1 en 8 maart waren onze jonge muzikanten ook al van de partij. Tibo Duijsters behaalde toen 82,66 %, Peter Van Goethem 83 % en Robin Van Goethem 90 %. Robin werd afgevaardigd om Limburg te vertegenwoordigen op de finalewedstrijd in het Lemmensinstituut te Leuven op 25 april. Hij behaalde er 82 %.

Boekenbeurs 2017

Onze dank gaat uit naar alle bezoekers van onze boekenbeurs, die ook de 27ste editie van 2017 weer tot een succes maakten. Op naar de 28ste boekenbeurs! Noteer alvast: van zaterdag 17 februari 2018 tot en met zondag  maart 2018.

Koninklijke Harmonie Concordia, Maaseik: vroeg begonnen, half gewonnen!

De Koninklijke Harmonie Concordia ontving in oktober/november 2015 de 3de leerjaren van het Maaseiker lager onderwijs.
De kinderen leerden de belangrijkste instrumenten kennen die meespelen in een harmonie. Ook percussie kwam uitgebreid aan bod. Enkele kinderen kregen de kans om zelf het dirigeerstokje te hanteren … en de muzikanten … die volgden gedwee de soms gekke fratsen die de jonge dirigenten wisten uit te halen ...
Hoogtepunt van het bezoek was zeker het "doorschuifluik", waarbij de kinderen om beurten een instrumentengroep zelf mochten uitproberen: de houtblazers, de koperblazers en de percussie. Zelfs de leerkrachten "namen af en toe hun kans".
Afgaande op het enthousiasme van de jongeren zit de harmonie voor vele jaren gebeiteld, want allemaal zagen de kinderen de weg naar de harmonie wel zitten. En dat kan ook, want we beschikken over een instaporkest, dat op woensdagavond musiceert en waar zeker nog plaats is voor nieuwe spelertjes. Trouwens, ook volwassenen kunnen daar terecht.
Voor foto's van dit evenement kan je terecht op www.harmonieconcordia.be
Al bij al een meer dan geslaagd initiatief dat zeker navolging krijgt!

Jaarlijkse steunkaartenaktie

In het verleden werd de harmonie steeds gul door de inwoners van Maaseik ontvangen, maar de steunkaartenaktie van-deur-tot-deur werd steeds maar moeilijker.
Om deze reden vragen wij uw steun langs een andere weg, een steun die zeer belangrijk is voor ons.
U kan steeds een vrij bedrag overschrijven met deze gegevens:
K.H. Concordia Maaseik
rekeningnummer: BE 26 4534 1152 6129
met de vermelding: "Steunkaart 2016"
Dank voor uw steun, interesse en sympathie.

Alle muzikanten zijn welkom! Klarinet- en trompetspelers zijn méér dan welkom!
Wil je graag muzikant worden? Neem dan snel contact met ons op.

Samenwerking met de Stedelijke Academie voor Kunsten Maaseik

Binnen onze vereniging is er een werkgroep aktief om jongeren te sensibiliseren om zich in te schrijven voor het naschoolse muziekonderwijs, waarbij onze vereniging logistieke steun zal verlenen, o.a. door het ter beschikking stellen van instrumenten.